Rolnice od piletine sa avokadom i slaninom

Izvor Kuvarancije februar 17, 2017
Rolnice od piletine sa avokadom i slaninom Pixabay

Bezglutenski, hrono, paleo, LCHF,... recept za piletinu sa avokadom i slaninom bi se možda mogao svrstati i u još neki od trenutno aktuelnih trendova u ishrani, ali sigurno se, i van svakog trenda, može svrstati u grupu odličnih recepata.

Potrebni sastojci:

  • 2 pileća bela mesa (oko 700-800 g bez kostiju),
  • 1 zreli avokado,
  • 200 g tanko narezane dimljene mesnate slanine,
  • 1 sveža ljuta paprika (ili slatka, u zavisnosti od ukusa),
  • 4-5 komada suvog paradajza,
  • 1 sveži paradajz,
  • 1 limeta,
  • vezica korijandera,
  • so i biber.

Napomena: slanina treba da je vrlo tanko nasečena, a po jednoj rolnici belog mesa je potrebno 5-6 režnjeva slanine, što zavisi od širine, odnosno visine. Bitno je da slanina bude mesnata, kako se ne bi sasvim istopila prilikom pečenja.

Od svake polovine belog mesa napravite veću šniclu i izlupajte je čekićem za meso, kako bi bila što tanja (da biste je kasnije lakše umotali).

Od avokada napravite gvakamole na sledeći način: meso avokada izvadite iz kore i izgnječite u pire. Dodajte mu sitno iseckani paradajz i papriku, kao i korijander, sok i narendanu koru limete. Posolite, pobiberite i izmešajte.

Gvakamole podelite na 4 jednaka dela (za 4 šnicle od pilećeg belog): na svaki komad mesa stavite deo pirea od avokada savijte krajeve i sve zamotajte u rolnicu, kao sarmu.

Na najlonsku foliju poređajte slaninu, a preko slnine stavite rolnicu piletine. Uz pomoć folije sve umotajte u slaninu. Folijom sve dobro stegnite i ostavite u frižideru neko vreme da se ohladi i stegne (ako ne duže, ono makar dok se rerna ne ugreje).

Rernu uključite da se greje na 250°C. Napravljene mesne rolnice izvadite iz folije i poslažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ako nemate papir, možete sve staviti u tepsiju i bez papira, jedino što će vam u tom slučaju kasnije trebati mnogo više vremena kako biste oribali tepsiju.

Pileće rolnice sa avokadom u slanini pecite na istoj temperaturi 10-15 minuta dok se meso ne ispeče.

Kao prilog uz ovo jelo prženi krompirići su savršeni, iako te nesrećne krompire, pogotovo u kombinaciji sa mesom, zabranjuju one još na početku nabrojane dijete. Tako to obično biva, ono što nam je baš ukusno i fino, u čemu uživamo, biva zabranjeno, ili štetno, loše,...

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

REAKCIJE

Otac je shvatio da će biti ubijen, smireno se okrenuo ženi i predao joj ćerkicu | VIDEO

Na zastrašujućem snimku, koji je zabeleželila nadzorna kamera u državi Pernambuko u…

Supruga italijanskog fudbalera voli da se slika pred ogledalom

Vandu na Instagramu prati čak 3,6 miliona ljudi. Njena veza s Maurom Ikardijem počela je…

Pronađeno 450 uginulih ajkula | VIDEO

Najmanje 450 uginulih malih ajkula, između 80 centimetara i 1,5 metara dužine, pronađeno…

Donosimo novi način kako piti džin bez tonika za moderni letnji twist koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

I sami znate kako je džin neizbežno letnje piće. Vole ga mnoge poznate osobe uključujući…

Žene traže obrazovanog partnera

Dame do 30. godine života traže partnere istog ili višeg nivoa obrazovanja. Muškarci su…

Upoznajte NAJVRELIJU indijsku glumicu!

Za njom uzdišu milioni muškaraca širom sveta a u Indiji ima status prave boginje Frida…
Loading...

STVAR UKUSA

loading...
© 2015 Agencija Expres Media. All Rights Reserved
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd