KULINARSTVO

RECEPT za savršeno toplo predjelo: ČORBA od pečene šargarepe sa knedlama od griza

Gusta čorba osvaja kombinacijom ukusa pečene šargarepe, griza i začina! Predstavljamo vam odlično toplo predjelo za svaku priliku...

Sastojci:

  • 1 kg šargarepe
  • 300 gr crnog luka
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 2 kašike ulja
  • 1,5 l bujona od povrća
  • 1 šolja pavlake za kuvanje
  • 1 vezica svežeg bosiljka ili tucana paprika po želji

Za knedle:

  • 1 šoljica pšeničnog griza ili krupno mlevenog brašna
  • 120 ml polumasnog mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejati na 180 C. Oljuštene i naseckane šargarepe i luk posolite, pobiberite i pospite kimom i uljem pa ispecite u plehu, na papiru za pečenje.

Zamesite testo od brašna i mleka, dodajte prašak za pecivo, razvucite u trake debele oko 1 cm pa isecite na knedlice i ostavite da odstoje.

Pečene šargarepe i luk sameljite, dodajte u provreli bujon, pa u njemu skuvajte i knedle. Umešajte pavlaku i pospite bosiljkom ilipaprikom.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd