KULINARSTVO

Najbolji sos na svetu za pileća krilca i sve vrste pečenog mesa: Prste da poližeš! (RECEPT)

Pileća krilca su idealna za kasnu večeru sa prijateljima, ali samo ako ih spremite na ovaj način

Pileća krilca stavite u činiju obilno ih pospite sa senfom, nekoliko kašika meda, posolite i dodajte biber. Promešajte ih dobro da svako krilce bude prekriveno ovom smesom.

Pecite u tiganju u kojem ste prethodno zagrejali ulje.

Kada ih ispečete, stavite ih na papirni ubrus kako bi se iscedio višak masnoće.

Sos za pileća krilca:

Potrebno je: trećina šolje (od 200ml) ulja; 4 glavice sitno seckanog crnog luka; 4 čena belog luka; četvrtinu šolje konjaka ili viskija; 2 šolje jabukovog sirćeta; moča od piletine (ono ulje u kojem ste pržili krilca s tim što ćete ga procediti); 1 šolja soja sosa; 2 kašike tabasko sosa; 2 kilograma braon šećeta.

Priprema: Crni i beli luk dinstajte dok ne postane staklast u dubljoj šerpi zatim mu dodajte ostale sastojke i pustite neka lagano vri dok smesa ne postane gusta kao jogurt.

Sos za pileća krilca ali i ostalo pečeno meso, možete da čuvate u frižideru i koristite po potrebi.

Prijatno!

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd