KULINARSTVO

Pijana pastrmka (RECEPT)

Omiljena riba pastrmka idealna je za spremanje pikantnih jela za gurmane, ali lako se kombinuje sa blažim začinima. Predlažemo 3 jednostavna recepta, pogodna za post.

Pijana pastrmka

Sastojci: 

  • 1 veća pastrmka - oko 2.5 kg
  • 3 limuna, iseći na kriške
  • so i biber
  • 1 kašičica morača
  • rukohvat peršuna
  • 200 ml belog vina
  • 1 šolja bistre supe

Priprema:

Iseckati sitno beli luk, pomešati sa malo ulja, sokom od limuna, začinom i peršunom. Posoliti pastrmku, napuniti začinima i limunom u posudu za pečenje. Peći nekih 15 minuta na 200 C, pa politi sa malo belog vina. Tokom pečenja zalivati pastrmku sa vinom, nasuti i malo bistre supe, oko 1 šolju. Peći nekih 20-30 minuta.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
Our website is protected by DMC Firewall!