Špagete sa sardinama i paradajzom

Izvor kuvarancije.com januar 17, 2017

Idealan recept za jedan brzinski, jeftin a ukusan ručak. Brzinski je pod uslovom da koristite konzerviranu ribu i paradajz, ali ako pravite sve od samog početka (pogotovo ako sami idete i u ribolov, ili na pijacu), onda će vam ipak trebati malo više vremena.

Šta je potrebno?

  • 250 g špageta,
  • 1 konzerva paradajz pelata, pulpe ili pirea 400 g,
  • 1 konzerva sardina,
  • par komada usoljenih srdela ili inćuna...(pošto su oni mnogo slani, jelo nije potrebno dodatno dosoljavati, a za moj ukus, na ovu količinu namirnica, više nego dovoljno je 3-4 inćuna),
  • 1 dl belog vina,
  • biber i začini po ukusu (origano, bosiljak, peršun,...).

Najduže traje kuvanje špageta (osim ako traženje otvarača za konzerve ne uračunate u vreme pripreme). Druga stvar je ako ste u prilici da nabavite, upecate ili kupite sveže sardine. U tom slučaju ribu prvo očistite i ispecite i onda nastavite sa ostatkom pripreme. U sezoni svežeg paradajza možete skuvati svež sos.

To je već stvar vašeg izbora i prilike, kao i sezone i mesta gde živite. A ono što je svima dostupno su konzerve, tako da ih zato i koristim u ovom receptu.

Dakle, dok se testo kuva, ocedite sardine od ulja i izvadite im kosti. Mada, znam neke koji im i ne vade kosti nego ih jedu cele, što znači da ako spadate u u grupu, ubrzali ste sebi proces pripreme jela preskačući ovaj korak sa vađenjem kostiju.

U dubljoj šepri na malo maslinovog ulja, na srednjoj temperaturi ringle kratko propržite iseckani beli luk, dodajte vino i paradajz. Kuvajte na tihoj vatri da se sos malo zgusne. Posolite, pobiberite i dodajte začinske biljke po želji. Na kraju dodajte sardine, sitno iseckane inćune i oceđenu testeninu. Sve izmešajte i odmah poslužite, uz malo narendanog sira po želji.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

REAKCIJE

Pogledajte kako peščana oluja "guta" jedan američki grad | VIDEO

Delove Arizone zahvatilo je monsunsko vreme propraćeno peščanom olujom. Glavni grad…

Neprekidno u provokativnoj pozi! Atraktivna manekenka SAMO za vaše oči

Abigejl Račford je manekenka, model i glumica koju na Instagramu prati više od 7 miliona…

Sofija Vergara: Bujne grudi su mi pomogle u karijeri

Sofija Vergara, poznata glumica, izjavila je da su joj bujne grudi pomogle u karijeri,…

Ovako izgleda plaža gde je ležaljka 500 evra | VIDEO

U najpoznatijem baru Namos, koji se nalazi na plaži Psarou na ostrvu Mikonos, ležaljka…

BRAK NAKON SEKSA ZA JEDNU NOĆ? Evo da li takvi parovi opstaju!

Prema najnovijim rezultatima istraživanja u kom je učestvovalo preko hiljadu ljudi…

Obavezno pogledajte: 3 filma po istinitim pričama

Rado se odlučujemo za filmove snimljene po istinitim pričama. Shvatamo ih ozbiljnije, a i…
 
Loading...

STVAR UKUSA

loading...
© 2015 Agencija Expres Media. All Rights Reserved
Our website is protected by DMC Firewall!