Thursday, November 23, 2017

Osim što je predivnog ukusa, čokoladnom glazurom možete da je ukrasite tako da bude svojevrsna dekoracija praznične trpeze

SASTOJCI

  • kore: 600 g brašna, 200 g šećera, 2 jaja, 150 g margarina, 2 dl kisele pavlake, prašak za pecivo
  • krem: 1,5 l mleka, 200 g šećera, 10 kašika gustina, kašičica ekstrakta vanile, vanilin šećer, 150 g margarina
  • glazura: 150 čokolade za kuvanje, 2 kašike margarina, kašika ulja
  • Priprema: Zagrejte šporet na 150°C. Pomešajte brašno, šećer, umućena jaja i listiće margarina, dodajte pavlaku i umesite testo. Podelite ga na 5 delova i postepeno svaki razvaljajte i pecite svaku koru na obrnutoj strani pleha koji ste obložili papirom za pečenje, oko 10 minuta, da pečene kore ostanu bele.

    U litar mleka dodajte šećer. U 2 dl razmutite gustin, vanilu i vanilin šećer. Kad mleko provri, dodajte mu smesu s gustinom. Mešajte dok se krem ne zgusne. U ohlađeni krem dodajte i mikserom umutite margarin. Premazujte kore kremom i slažite jednu na druge. Na pitu stavite teži predmet kako bi se kore slepile s kremom. Na pari rastopite čokoladu, umešajte margarin i ulje, i prelijte pitu čokoladnom glazurom. Ostavite u frižideru dok se ne stegne.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

WEB PREPORUKE

 
loading...

POPULARNO U SVETU

Loading...
Loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Ako se Katalonija otcepi od Španije, šta će biti sa EU?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd