K2 content

  • Vučić: Teška noć za mene i Stefanovića
    NIŠ - Situacija ispred zgrade Vlade Srbije, kada je jutros jedan kriminalac pretio da će aktivirati dve ručne bombe, bila je prilično opasna, ali
    oktobar 15, 2016
  • Patrijarh: Nećemo nikada dozvoliti da Kosovo bude izgubljeno
    BEOGRAD - Patrijarh srpski Irinej ocenio je danas da je to što se dešava na Kosovu i Metohiji velika nepravda moćnih i silnih prema
    oktobar 11, 2016
  • 5. oktobar 2000. Dan kada je SRBIJA skinula diktatora s vlasti
    Ispunjen je osnovni zadak DOS-a – obaranje režima na miran i demokratski način, bez prolivanja krvi, međutim druga dva zadatka su samo delimično ostvarena
    oktobar 05, 2016
  • Dodik proglasio pobedu u većini opština, srpski kandidat novi načelnik Srebrenice
    BANJALUKA - Lider SNSD Milorad Dodik proglasio je večeras pobedu te stranke u najvećem broju opština u Republici Srpskoj i najavio izvesnu pobedu srpskog
    oktobar 03, 2016

Osim što je predivnog ukusa, čokoladnom glazurom možete da je ukrasite tako da bude svojevrsna dekoracija praznične trpeze

SASTOJCI

  • kore: 600 g brašna, 200 g šećera, 2 jaja, 150 g margarina, 2 dl kisele pavlake, prašak za pecivo
  • krem: 1,5 l mleka, 200 g šećera, 10 kašika gustina, kašičica ekstrakta vanile, vanilin šećer, 150 g margarina
  • glazura: 150 čokolade za kuvanje, 2 kašike margarina, kašika ulja
  • Priprema: Zagrejte šporet na 150°C. Pomešajte brašno, šećer, umućena jaja i listiće margarina, dodajte pavlaku i umesite testo. Podelite ga na 5 delova i postepeno svaki razvaljajte i pecite svaku koru na obrnutoj strani pleha koji ste obložili papirom za pečenje, oko 10 minuta, da pečene kore ostanu bele.

    U litar mleka dodajte šećer. U 2 dl razmutite gustin, vanilu i vanilin šećer. Kad mleko provri, dodajte mu smesu s gustinom. Mešajte dok se krem ne zgusne. U ohlađeni krem dodajte i mikserom umutite margarin. Premazujte kore kremom i slažite jednu na druge. Na pitu stavite teži predmet kako bi se kore slepile s kremom. Na pari rastopite čokoladu, umešajte margarin i ulje, i prelijte pitu čokoladnom glazurom. Ostavite u frižideru dok se ne stegne.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!