Saturday, September 23, 2017

Sastojci:

500 g krompira

200 g brašna

40 g margarina

50 ml vode

so

biljni suvi začin

150 g biljnog kackavalja

200 g susama

ulje za prženje

Priprema:

1. Krompir oljuštiti, iseći na kocke i skuvajte u posoljenoj vodi. Kada je kuvan, ocedite ga i izgnječite u pire.

2. Još toplom krompiru dodajte začin i margarin. Kad se masa malo ohladi, umešajte brašno razmućeno u malo vode u kojoj se kuvao krompir i umesite testo.

3. Gotovo testo podeite na veće komade i na brašnom posutoj dasci oblikujte valjuške, pa ih secite na komade željene veličine.

4. Na svaki komad stavite kockicu biljnog kačkavalja i oblikujte kuglicu, pazeći da testo sasvim obavije sir. 

5. Krokete uvaljajte u susam i pržite ih u dubokom ulju. Pržene krokete vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće i poslužite.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li biste vi imali seks na prvom sastanku?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd