KULINARSTVO

Piletina sa limunom i kaparima

Jelo koje se peče/kuva desetak minuta (ne računajući pripremu). Neki bi ovo jelo nazvali i "pileća piccata", iako princip izrade jeste veoma sličan, ima nekih sitnih detalja koji se razlikuju.

Potrebno je:

  • 1 pileće belo meso (oko 400 g),
  • 1 limun,
  • 1 puna kašika kapara,
  • 1-2 kašike putera,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • vezica peršunovog lista ili nekoliko listova svežeg bosiljka (šta imate ili šta više volite),
  • oko 3 dl vode (ili skuvane pileće supe),
  • 0,5 dl domaće rakije (ili nekog drugog žestokog alkoholnog pića po izboru),
  • so i biber
  • brašna koliko je potrebno da uvaljate meso.
  • Napomena: ako nemate kapar ili ako ga ne volite, možete koristiti i sitno iseckane kisele krastavčiće ili marinirane gljive ili nešto treće po vašem izboru.

    Belo meso isecite na tanje šnicle. U činiju sipajte maslinovo ulje, narendanu koricu i sok limuna i rakiju. Promešajte i u tu mešavinu stavite šnicle od belog mesa. Meso ostavite u marinadi barem desetak minuta. Najbolje bi bilo da meso pripremite veče ranije, odnosno da ga u marinadi  ostavite u frižideru preko noći, ali ako nemate vremena možete i odmah preći na sledeću fazu, uz napomenu da meso neće biti toliko mekano kao posle dužeg mariniranja. Alkohol i kiselina napola skuvaju meso, zato mu je potrebno veoma kratko vreme za pečenje.

    Svaku šniclu mesa izvadite iz marinade, malo posušite papirnom salvetom, posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno. U tiganju u kojem možete peći bez masnoće ili sa malo ulja, ispecite ih po 4-5 minuta sa svake strane.

    Kada se meso ispeče, izvadite ga na tanjir, a u tiganj dodajte puter i sipajte ostatak marinade, supu/vodu, kapar. Promešajte, da se odlepi ono sa dna tiganja, ostavite da prokuva i vratite meso u sos. Na kraju dodajte iseckane sveže listove bosiljka.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!