Wednesday, December 13, 2017

Sastojci:

- 500 g kora od heljdinog brašna
- 200 g prosa
- 2 čena belog luka
- 2 kašike sirovog peršuna
- kašičica mirođije
- 600 g blitve, spanaća ili koprive
- morska so
- hladno ceđeno ulje

Priprema:

Oprati proso u tri vode i staviti u posudu sa tri puta više vode i malo soli.

Kuvati 15 minuta, pa ostaviti da se prohladi.

Za to vreme naseckati blitvu i prodinstati na tri kašike ulja na laganoj vatri.

Maloposoliti, dodati beli luk, iseckani peršun, mirođiju,jedan decilitar vode i dinstati 5 minuta.

Pomešati sa prosom i masu dobro izjednačiti.

U jednoj čaši pomešati tri kašike ulja sa 1 dl vode i time premazivati svaku koru.

Ravnomerno dodati fil,zamotavati pitu i tako dok se sav fil ne potroši.

Peći 20 minuta na temperaturi od 190-200°C. Pečenu pitu poprskati sa malo vode i držati prekrivenu krpom oko 5 minuta.

Može se služiti i hladna i topla.

Toni Radić 
iz knjige 
"I ZDRAVO I UKUSNO"

 

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

WEB PREPORUKE

 
loading...

POPULARNO U SVETU

Loading...
Loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Ako se Katalonija otcepi od Španije, šta će biti sa EU?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!