KULINARSTVO

Bakalar na pireu od bundeve

Potrebno je za 6 osoba: 

6 fileta bakalara od 150 g, 800 g bundeve, 1 glavica crnog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 30 g putera, 3 prstohvata soli, sveže mleveni biber. 
Za dekoraciju: 50 g pšeničnog brašna, 50 g mlevenog badema, 20 g putera, 100 g kuvane pileće džigerice, 30 g rendanog parmezana, 100 g rukole, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica balsamiko sirćeta.

Priprema:

Zagrejte rernu na 200° C. Oljuštite bundevu i narežite na kocke. Oljuštite i sitno iseckajte crni luk. U šerpi propržite crni luk sa dve kašike ulja. Dodajte bundevu i dva prstohvata soli, dinstajte 3-5 minuta, pa dolijte 1,5 dl vode, poklopite i kuvajte na jačoj temperaturi oko 10 minuta dok bundeva ne omekša, pa sklonite poklopac i kuvajte dok voda ne ispari. Potom izgnječite bundevu, umešajte puter, posolite i pobiberite.

loading...
Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!