KULINARSTVO

Ražnjići sa oslićem

Šta je potrebno za 4 osobe:

  • 1 kg smrznutog oslića,
  • 1 crvena slatka paprika,
  • 1 zelena slatka paprika,
  • 1 manja tikvica,
  • 1 veliki crveni luk,
  • par grančica ruzmarina,
  • 1 dl maslinovog ulja,
  • narendana korica i sok od 1 limuna,
  • so i biber.

 raznjic oslic 2

Priprema:

Ukoliko imate svežeg oslića preskočite ovaj prvi korak sa odmrzavanjem. 

U dublju posudu sa poklopcem sipajte hladnu vodu i šaku morske soli. U tu slanu vodu stavite smrznutog oslića da sav bude prekriven vodom. Posudu poklopite i ostavite u frižideru dok se riba sasvim ne odmrzne. Odmrznutog oslića ocedite od vode i prosušite papirnom salvetom ili čistom kuhinjskom krpom.

raznjic oslic 3

Svežu ribu posolite i pobiberite. Ako ste oslića odmrzavali u slanoj vodi, onda nije potrebno više da ga solite. Ribu isecite na kocke veličine 3x3 cm (otprilike). Na približno iste komade secite i papriku i luk. Ako koristite drvene ražnjiće pre upotrebe ih ostavite da odstoje u vodi kako ne bi izgoreli na roštilju.

raznjic oslic 14

Na štapiće naizmenično ređajte ribu i povrće i sve premažite uljem (maslinovim najbolje, ali korisite ono koje imate). Pecite ih na roštilju, grilu, talandari ili gril tiganju (ako nemate uslove za otvorenu vatru). Kako se peče riba na roštilju: klik na link, ali najvažnije je da žica roštilja treba dobro da je zagrejana i premazana masnoćom. Ražnjiće treba veoma pažljivo okretati, teka kada se zapeče sa jedne strane i kada se "otpusti" od žice, lagano okrenite na drugu stranu, pa tako dok ne obrnete ceo krug. Svaki put kada okrenete krug, premazujte uljem ceo ražnjić četkicom, ili još bolje grančicom ruzmarina.

Druga najvažnija stvar za pečenje ribe na roštilju je strpljenje. Mada, mislim da nikom ne bi trebalo da predstavlja problem, pogotovo ako roštilj pečete u društvu i uz po koju "čašicu" razgovora ili vina.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!