KULINARSTVO

Džem od papričica

SASTOJCI:

  • 2 velike crvene paprike babure, sitno naseckane
  • 3 velika paradajza, sitno naseckana
  • 5 čenova belog luka, naseckana
  • ½ glavice naseckanog crvenog luka
  • 1 šolja šeri sirćeta
  • ½ šolje smeđeg šećera
  • ½ šolje belog šećera
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1/8 – ¼ mlevene ljute paprike
  • 1/8 kašičice soli
  • 1/8 kašičice crnog bibera

 

PRIPREMA:

Široku i plitku šerpu stavite na šporet. Isecite paradajz na pola i izribajte ga na rende (ne u blenderu) tako da odstranite kožicu. Trebalo bi da dobijete oko dve šolje paradajza. Stavite paradajz u šerpu, dodajte sve ostale sastojke i ostavite da zakuva. Nakon toga smnajite temperaturu i pustite da džem lagano krčka 45 minuta dok ne dobije gustinu sirupa.

Kako se bude hladio džem će se zgusnuti. Ovako pripremljen džem u frižideru može da stoji i do mesec dana, ali čisto sumnjamo da će toliko izdržati, jer kada ga budete probali nećete više moći da mu odolite.

loading...
Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!