KULINARSTVO

File u sosu od višanja

Potrebno je: 

4 pileća filea, 1 kašika suvog biljnog začina, 30 g maslaca, 400 g višanja bez koštica, 1 glavica crnog luka, 100 ml slatkog crnog vina, 100 ml bistre pileće supe, 1 lovorov list, 2 kašike brašna , so, biber

Priprema

Maslac otopite, dodajte mu kašiku suvog biljnog začina, pa pomešajte i u to uvaljajte filete. Pecite ih na teflonskom tiganju, najpre na jakoj vatri podlivajući supom, a onda smanjite temperaturu i dinstajte dok meso ne omekša. Potom meso izvadite i ostavite ga na toplom, a na istoj masnoći prodinstajte iseckan luk. Dodajte vino i list lovora. Ocedite višnje, pa u soku razmutite brašno i dodajte u tiganj uz stalno mešanje. Posolite i pobiberite, i mešajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne. Dodajte višnje, kuvajte još deset minuta i poslužite.

loading...
Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd