KULINARSTVO

Stifado: Grčki gulaš

Potrebno je:

750 gr junetine ili govedine, malo brasna,  so, grubo mleveni biber, 250 ml crnog vina, 1 kašičica vinskogsirćeta, 2 češnja belog luka, 400 gr malih lukovica, 1 štapić cimeta, 2 lista lovora, 1 kašika paradajz pirea, 1/2 konzerve pelata, 150-200 ml govedega temeljca, maslinovo ulje


Priprema:

Izrezati junetinu (govedinu) na veće kocke i uvaljati ih u brašno pomesano sa solju i grubo mlevenim biberom.Na vrelom ulju popržiti kocke mesa dok ne dobiju zlatnu koricu (minut-dva) i prebaciti ih u vatrostalnu posudu.U isti tiganj dodati jos malo ulja. Lukovice prepoloviti ako su velike i dinstati dok ne dobiju finu smeđu boju. Na kraju prodinstati i tanko iseckani beli luk. Skloniti s vatre i staviti preko mesa.

U tiganj sada dodati vino, sirće, cimet, piment i zagrevati sve dok se ne počne kuvati.

Odmah skloniti s vatre i preliti preko mesa.

Naseckane pelate i paradajz pire ugrejati (po potrebi staviti pola kašičice šećera ako su kiseli) i dodati mesu.

Meso zaliti i temeljcem, te staviti 2 lovorova lista. Poklopiti i staviti u rernu.

Kuvati oko sat vremena na 180 stepeni.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd