Saturday, November 18, 2017

Potrebno je:

125 g pšeničnog brašna, 125 g raženog brašna, 1 jaje, 1 velika žlica ulja, 250 g špinata, 1 luk, 100 g maslaca, 1 velika žlica peršina, 100 g sira ricotta, 4 velike žlice planinskog sira ili parmezana, sol i papar, muškatni oraščić

Priprema:

Dvije vrste brašna, jaje, oko 5 velikih žlica mlake vode i ulje zamijesite dok tijesto ne postane glatko. Oblikujte kuglu, umotajte je u aluminijsku foliju i ostavite da stoji oko pola sata.U međuvremenu blanširajte špinat, pustite da se ohladi, pa ga dobro ocijedite.Isjeckani luk propirjajte na malo maslaca, dodajte špinat i peršin te još malo pirjajte. Skinite s vatre pa umiješajte ricottu i narezani sir. Dodajte sol, papar i ribani muškatni oraščić.Na pobrašnjenoj površini tanko razvaljajte tijesto i uz pomoć čaše izrežite krugove. Na svaki krug stavite žličicu nadjeva. Rubove malo navlažite i pažljivo učvrstite oblikujući jastučiće.Kuhajte ih oko 5 minuta u posoljenoj kipućoj vodi.Ostatak maslaca rastopite u tavi i kratko popržite šluc krafne. Na kraju ih pospite peršinom, ribanim parmezanom ili planinskim sirom i poslužite.

loading...

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

WEB PREPORUKE

 
loading...

POPULARNO U SVETU

Loading...
Loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Ako se Katalonija otcepi od Španije, šta će biti sa EU?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!