KULINARSTVO

Pita od krušaka vraća u detinjstvo: Bakin kolač koji smo svi voleli! (RECEPT)

Mi obožavamo kruške tako da smo odlučili da ih iskoristimo! Ovde se nećete namučiti, ali bitno je slediti recept. Nemojte da budete brzopleti i pustite testo da odmori preko noći. Isplatiće se

Priprema:

Za testo prvo pomešajte brašno i prašak za pecivo, a zatim dodajte i sve preostale sastojke pazeći da je margarin hladan. Sve zajedno zamesite, ali imajte na umu da testo ne sme da bude lepljivo, pa slobodno dodajte još malo brašna. Zamotajte u prozirnu foliju i pustite da odmori u frižideru preko noći.

Za nadev narendajte kruške, dodajte im malo meda, margarina i grožđica. Kuvajte desetak minuta dok ne ispari tečnost. Zatim testo prepolovite na dva dela, razvaljajte, pa stavite jednu polovinu na dno podmazanog pleha, zatim nadev, a potom ponovno obložite testo. Probodite viljuškom pre pečenja. Pecite pola sata na 180°C. Kad se ohladi, možete da pospete šećerom u prahu.

Sastojci:

  • Testo: 300 g brašna
  • 150 g margarina
  • 50 g šećera
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 jaje
  • kašičica praška za pecivo
  • Nadev: 5-6 krušaka
  • 2 velike kašike meda
  • malo grožđica (po ukusu)
  • 25 g margarina

 

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
Our website is protected by DMC Firewall!