Saturday, June 23, 2018

Ništa uvredljivije za muškarca od nemogućnosti da napravi ukusan mesni obrok.

To je kulinarski ekvivalent osećaju kao da ste šipkom zakucani za benč – klupu. Kroz vaš natprirodni instinkt, kao i kroz vaše iskustvo, shvatićete koliko koji obrok treba da bude na vatri da bi bio savršeno spremljen. Samo treba da odvojite malo vremena.

ŠNICLA

Izvadite odrezak iz frižidera 45 minuta pre pripreme. Uverite se da je meso svuda iste debljine, ako nije, izlupajte ga preko kese za zamrzivač tučkom za meso. Neka bude što suvlje pre nego što ga bacite na tiganj. Ako volite sirovije meso, pecite obe strane šnicle po 90 sekundi, za srednje pečeno 2 do 3 minuta i 5-6 minuta za potpuno pečeno meso.

KAJGANA

Kajgana je izvrsna kao ručak i večera, a može da se provuče i kao kasni ručak. Svako ko primenjuje iole razumnu ishranu, trebao bi da zna da napravi dobru kajganu. Podelićemo sa vama trik koji će vam obezbediti više proteina dok jedete kajganu: dodajte malo mleka. Za najbolje rezultate, evo nekoliko saveta. Začinite kajganu pre nego što je sipate u tiganj. Ringla neka bude zagrejana na srednju ili visoku temperaturu. Ne dozvolite da vam ulje promeni boju – to znači da je na pola izgorelo. I najvažnije: ne udaljavajte se od šporeta dok kajgana nije gotova! Ako se zadržite i sekundu duže, pozdravite se sa svojim obrokom.

JAJA SA SLANINOM I KOBASICAMA

Dva jajeta ispržite zajedno sa dve kobasice i dva režnja slanine. Da biste od ovog jakog doručka napravili zdrav obrok, grilujte kobasice desetak minuta, poširajte jaja umesto da ih pržite i odvojte masne delove slanine. Za bogatiji ukus možete dodati i šaku seckanih pečuraka, paradajz presečen na pola i malo peršuna.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

Expres - Srpski Informativni Portal

ssS066 22 34 22

065 333 90 29

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pravila korišćenja

Expres  polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod).Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava  i podložno je tužbi.

Politika privatnosti

Portal Expres je u obavezi da poštuje anonimnost i privatnost svojih korisnika. U skladu sa zakonom, portal Expres može da prikuplja određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala, poput e-mail adrese, ime i prezime, podatke o računaru i internet provajderu. Expres se obavezuje da će čuvati privatnost, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.Ova Politika privatnosti je usklađena sa Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti (GDPR).

Our website is protected by DMC Firewall!