KULINARSTVO

Lubenica na štapiću

POTREBNO JE:

500 g očišćene lubenice
250 g borovnica
80 g šećera
sok i rendana kora od limuna

loading...

 

PRIPREMA

Limun operite toplom vodom, protrljajte, izrendajte koru i iscedite sok. U posudu sipajte 150 ml vode, šećer, sok i rendanu limunovu koru i na umerenoj temperaturi kuvajte nekoliko minuta, uz stalno mešanje, dok se šećer ne otopi. Posudu sklonite s ringle i ostavite da se ohladi, povremeno promešajte.

Lubenicu očistite, oljuštite koru, izrežite na manje komade, ispasirajte u blenderu, a zatim procedite kroz gusto sito da biste uklonili semenke (ukupno bi trebalo da imate 500 g voćnog pirea).

Borovnice operite, ocedite, dodajte u pire od lubenica i dobro promešajte. Sipajte u kalup za sladoled na štapiću i stavite u zamrzivač. U zavisnosti od oblika kalupa, posle 60 minuta podignite poklopac, stavite štapiće i sladoled ponovo vratite u zamrzivač, najmanje četiri sata.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd