KULINARSTVO

Engleska ribarska supa

Potrebno:

1,5 kg razne morske ribe, 1 koren celera, 2 glavice crnog luka, 10 zrna belog bibera, 2 struka praziluka, 3 češnja belog luka, 2 klinčića, 1 limun,malo aleve paprike, peršunovo lišće, 2 šargarepe, majčina dušica, 2 kašike ulja, 2 dl paradajzpirea, 6 krompira, lovorov list, 10 račića

Priprema:

Ribe očistite, odsecite im glave, a onda odstranite kožu i kosti. Potom odstranjene delove pristavite u malo vode.

Riblje filee nakapajte limunovim sokom. Supi od kostiju dodajte so, biber i sve druge začine zajedno sa iseckanim zelenim delovima praziluka. Kuvajte pola sata.

loading...

Procedite, a potom povrće i odstranjene delove ribe propasirajte. Vratite u supu. Na ulju propržite naseckan luk i beli deo praziluka.

Dodajte paradajz pire.

Nalijte supu. Oljuštite i iseckajte beli luk, pa ga spustite u supu. Krompir oljuštite i nasecite na kockice, pa i njega spustite u supu.

Kad krompir omekša dodajte riblje filee,

Prokuvajte.

Pospite supu seckanim peršunom, dodajte račiće i poslužite.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd