KULINARSTVO

FENOMENALNO: Kraljevski koktel

PRIPREMA

Pomešajte vodu i šećer, te zajedno kuvajte na laganoj vatri 15-20 minuta.

Nakon toga sirup skinite s vatre i umešajte voće, pa malo ohladite.

Listove želatina potopite u hladnu vodu i ostavite da stoje oko 5 minuta. Potopljeni želatin dobro ocedite i umešajte u još topli voćni sirup.

Sve dobro izmešajte i rasporedite u pripremljene čaše za desert. Čaše sa želeom stavite u frižider. Za čokoladni mus najpre istopite na pari izlomljenu čokoladu.

loading...

Polovinu slatke pavlake zagrejte do ključanja, dodajte rastopljenu čokoladu i mešajte da ujednačite smesu.

Želatin stavite u hladnu vodu i ostavite da stoji oko pet minuta. Dobro ga ocedite i umešajte u toplu čokoladu.

Dobro promešajte i ohladite. Preostalu slatku pavlaku umutite u čvrst šlag i lagano umešajte u čokoladu.

U čaše sa želeom koje ste izvadili iz frižidera sipajte čokoladni mus i vratite ih frižider da se hlade još oko sat vremena. Pre posluživanja u svaku čašu sipajte oko 100 ml šampanjca, a po šampanjcu stavite umućenu slatku pavlaku.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!