KULINARSTVO

Torta od tropskog voća i čokolade

Potrebno je:
Za kokos biskvit od belanceta: 5 belanaca, 40 g šećera, 55 g šećera u prahu, 35 g mlevenog oljuštenog badema, 65 g kokosovog brašna, 30 g brašna, 20 g rastopljenog putera
Za krem od tropskog voća: 3 lista želatina, 130 ml soka od tropskog voća, 90 g pasirane banane, 2 jajeta, 3 žumanceta, 35 g šećera, 70 g putera, iseckanog na kockice i smrznutog
Za čokoladni mus: 45 g šećera, 3 žumanceta, 130 g crne čokolade (70% kakaa), 240 ml slatke pavlake
Za mus od banane: 6 listova želatina, 300 g šećera, 30 g cimeta u štapiću, krupno izlomljenog, 5 belanaca, 380 ml slatke pavlake, 380 g pasirane banane

Priprema:
Kokos biskvit od belanceta - Zagrejati rernu na 180 stepeni. Umutiti belanca sa šecerom, pa dodati šecer u prahu, bademe, kokos i brašno. Umešati i rastopljen puter.Sipati masu u špric i istisnuti dva kruga (ø 26 cm) na peki papir. Peci 20 minuta.Krem od tropskog voća - Potopiti želatin.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd