KULINARSTVO

Najbolje hladne čorbe za najvrelije letnje dane

Pročitajte tri sjajna recepta za pripremu hladnih čorbica, odličnog rešenja za ishranu u ovim toplim danima.

One su lagane, jednostavne i brze za pripremu, a što je najvažnije, jako su osvežavajuće pošto se konzumiraju hladne.

137134281211265025572292138444656n

Hladna čorba sa krastavcima

Sastojci za 6 osoba:

  • 800 gr krastavaca,

  • 2 čaše jogurta,

  • ½ litra vode,

  • kockica za supu,

  • 2 čena belog luka,

  • 2 kašike naseckanog mladog luka,

  • 1 kašika naseckanih listova peršuna

Priprema:

U proključalu vodu dodajte kockicu za supu i kuvajte 5 minuta. Zatim izblendirajte isečene krastavce, jogurt, polovinu skuvane supe i zgnječeni beli luk. Kada tečnost postane jednolična i dovoljno gusta, dodajte ostatak supe i dobro umešajte. Na kraju pospite iseckanim mladim lukom i peršunom, pa ostavite da se ohladi.

136894461211265135572281123264689n

Hladna supa sa spanaćem i sirom

Sastojci za 6 osoba:

  • 30 gr maslaca,

  • 150 ml slatke pavlake,

  • kašika začina,

  • 1,5 l vode,

  • 1 kg krompira,

  • ½ kg spanaća (može i zamrznutog),

  • kašika izrendane limunove kore,

  • 2 čena belog luka

  • 1 veća glavica crnog luka,

  • so

Za posluženje:

  • 150 gr feta sira

Priprema:

Istopite maslac i na njemu propržite iseckani crni i zgnečeni beli luk, pa prelijte litrom vode. Dodajte krompir prethodno isečen na veće komade, narendanu limunovu koru i začin. Kuvajte dok krompir ne postane mek, otprilike 15 minuta. Kada se smesa ohladi dobro je izblendirajte, vratite supu u posudu za kuvanje i ponovo prokuvajte. Onda dodajte spanać, ostatak vode, prstohvat soli i nastavite sa kuvanjem još desetak minuta. Neposredno pre nego što pomerite sa vatre, u supu dodajte i slatku pavlaku. Kada se supa ohladi služite sa prilogom feta sira.

1370622612112650155722931637759670n

Hladna ragu supa sa piletinom

Sastojci za 4 osobe:

  • 250 gr bele piletine,

  • 50 gr graška,

  • 100 gr karfiola,

  • 50 gr šampinjona,

  • muskatni oraščić,

  • so,

  • biber,

  • 100 gr mešanog povrća (šargarepe, peršuna i celera),

  • 40 gr maslaca,

  • 20 gr brašna,

  • 1 žumance,

  • 2 kašike kisele pavlake,

  • sok od limuna,

  • kockica za supu,

  • list peršuna.

Priprema:

Pileće meso i povrće iseckajte na manje kockice. Na istopljenom maslacu propržite piletinu dok ne počne da žućka, a zatim vratite da se prži i povrće. Kada se proprži, dodajte karfiol i grašak. Stavite prstohvat soli i brašno, pa prelijte vodom. Dodajte i kockicu za supu i stavite da se kuva na tišoj vatri. Odvojeno od toga, na zagrejanom maslacu propržite šampinjone isečene na tanje listove, malo posolite i dodajte u supu. Pobiberite i dodajte izrendani muskatni oraščić. Pred sam kraj smesi dodajte žumance prethodno razmućeno sa kiselom pavlakom i usitnjenim peršunom. Po želji u supu možete nacediti limun.

Autor: Dragan Antićreceptizasvakog.com

 
Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!