Ako ga do sada nikada niste pravili ili želite da isprobate novi recept za liker od višanja

Izvor Zadovoljna.hr jul 03, 2016

Sezona višanja je u punom jeku. Ovo kiselkasto-slatko voće možete da iskoristite za pripremu poslastica, kompota, sirupa, ali i ukusnog likera - slatkog aperitiva kojeg svi volimo.


Ako ga do sada nikada niste pravili ili želite da isprobate neku novu tehniku, ovaj najjednostavniji recept je kao stvoren za vas.

Sastojci: višnje, rakija, šećer

Postupak pripreme:

1. Višnje operite i skinite peteljke i lišće.

2. Na dno veće tegle stavite red višanja.

3. Potom preko njih posipajte šećer u debljem sloju.

4. Preko sloja šećera ponovno slažite red višanja, pa red šećera.

5. Ponavljajte postupak sve dok tegla ne bude napunjena gotovo do vrha.

6. Teglu s višnjama odložite na sunce i poklopite tanjirićem (nikako poklopcem).

7. Kada se šećer potpuno otopi, teglu do vrha napunite rakijom, lagano promešajte i zatvorite poklopcem.

8. Liker ostavite u špajz da odstoji barem mesec dana.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

Loading...
© 2014 Agencija Expres Media. All Rights Reserved
Our website is protected by DMC Firewall!