Thursday, November 23, 2017

Nesvakidašnje, ukusno i povoljno za pripremu!

Sastojci:

- 9 jaja

- 100 g kajmaka

- čaša pavlake

- jedna zemička

- veza peršune

- kašika maslaca

Priprema:

Obari se 9 jaja da budu dobro kuvana. Kad se prohlade, oljušte se, te po dužini preseku na pola. Izvade se žumanca, imesaju se sa 5 kašika kajmaka i vezom seckanog peršunovog lišća. Tom masom se pune polutke belanaca. U vatrostalnom sudu rastopiti jednu kašiku maslaca pa poređati punjene polutke belanaca i preliti ih čašom umućene pavlake. Od jedne suve zemičke se naprave mrvice-prezle, proprže se na suvom tiganju i posipaju preko pavlakom prelivenih jaja. Vatrostalnu činiju staviti u zagrejanu rernu i ostaviti da se jaja zapeku 10 minuta.

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

WEB PREPORUKE

 
loading...

POPULARNO U SVETU

Loading...
Loading...

PRATITE NAS

 

KONTAKT

+ 381 65 333 9029

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Ako se Katalonija otcepi od Španije, šta će biti sa EU?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd