KULINARSTVO

Slatki hleb sa voćem

Ovo pecivo ima fantastičan ukus i zanimljivu teksturu.

SASTOJCI

  • 150 g suvih krušaka
  • 200 g suvih šljiva
  • 100 g suvih kajsija
  • 100 g urmi
  • 100 g suvih smokava
  • 100 g lešnika u zrnu
  • 2 kašike maslaca
  • 250 g brašna
  • 1/2 kockice kvasca
  • 2 kašike meda
  • 50 ml višnjevače
  • malo soli
  • malo muskatnog oraščića
  • 1 kašičica cimeta
  • 4 kašike džema od kajsija
  • nekoliko pistaća, badema i ukrasnih trešanja
  • 2 kašike šećera u prahu

PRIPREMA

1. Preliti suve kruške vodom i kuvati ih 20 minuta. Tečnost procediti i sačuvati. Iseckati suvo voće: kruške, šljive, kajsije, urme i smokve. Izmešati sa lešnicima. Rastopiti maslac.

2. Sipati brašno u činiju za merenje i u sredini napraviti udubljenje. Izdrobiti kvasac, dodati mu med i malo mlake vode. Pustiti kvasac da kisne oko 15 minuta, pokriven i na toplom mestu. Umešati kvasac u bršno, dodati maslac i oko 50 ml vodice od krušaka. Izmesiti u mekano lepljivo testo. Pokriti i staviti na toplo mesto da naraste na duplu količinu.

3. Dodati testu začine i mešavinu suvog voća i lešnika. Izmesiti i rasporediti u dva četvrtasta pleha za hleb (dužine oko 20 cm). Pokriti i opet ostaviti na toplom da naraste. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći hlebove oko 50–60 minuta (po potrebi poklopiti alu-folijom da ne zagori).

4. Zagrejati džem, izvaditi hlebove iz rerne i premazati ih dok su još vrući. Posuti bademima, pistaćima i ukrasnim trešnjama. Posuti šećerom u prahu pre služenja i seći na deblje parčiće.

© Stvarukusa

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!