KULINARSTVO

Neobičan kolač od majoneza i čokolade

Možda će zvučati čudno, ali majonez je ključni sastojak koji daje čaroban ukus čokoladnom kolaču. Tajnu nam je otkrila majka Džaspera Mirejbila, vlasnika jednog italijanskog restorana u Kanzasu, koja je do tog saznanja došla posle mnogo eksperimentisanja.

Dakle, vlasnik restorana i njegova mama tvrde da se majonez ponaša kao zamena za ulje, balansira šećer i daje čokoladnom kolaču neophodnu vlažnost. U nastavku je recept, i nadamo se da će vam se svideti.

Čokoladni kolač sa majonezom

Potrebno je:

240 g brašna, 80 g kakaoa, 1 ¼ kašičice sode bikarbone, ¼ kašičice praška za pecivo, 3 jaja, 250 g šećera, kašičica ekstrakta od vanile, 230 g majoneza, 220 ml vode

Priprema:

Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U posebnoj činiji mikserom umutite jaja, šećer, vanilu i majonez, pa im dodajte mešavinu brašna i kakao, vodu, pa sve lepo sjedinite. Smesu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh, pa pecite na 170 stepeni oko pola sata. Kolač možete da pospete šećerom u prahu ili da ga premažete glazurom od čokolade.

© 24 sata

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd