KULINARSTVO

Šnenokle - Ima li ko da ih ne voli

Mutite mikserom belanca dok ne dobijete čvrstu smesu. U duboku šerpusipajte mleko i dodajte ekstrat vanile i grejte dok ne provri. Kada mleko provri, temperaturu smanjite na najmanje, a zatim kašikom vadite umućena belanca i pažljivo ih spuštajte u vrelo mleko.

Šnenokle kuvajte po 1,5 minut sa svake strane, a zatim ih izvadite iz mleka i poređajte u činiju.

Krem za šnenokle:

Žumanca umutite sa šećerom. U tu smesu dodajte gustin ili brašno i 2 kašike mleka u kome ste kuvali šnenokle. Sve dobro promešajte.

Mleko u kome ste kuvali šnenokle stavite opet da vri, pa temperaturu smanjite. Lagano dodajte smesu sa žumancima, neprestamo mešajući i sva zajedno kuvajte dok se ne zgusne. Kada se smesa zgusne, skinite je sa ringle i ostavite da se malo ohladi. Kada preliv bude prohlađen, prelijte njime šnenokle.

Kolač držite u frižideru. Možete ga služiti tako što ćete odozgo narendati čokoladu ili preliti karamelom.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!