KULINARSTVO

Pileći rolat sa spanaćem

Slani rolati su uvek poželjni na trpezi. Slani rolat od piletine je zaista veoma ukusan. Verujemo da će se svaka domaćica obradovati ovom receptu jer se rolat priprema za tridesetak minuta.

Sastojci:

500 g belog mesa, 200 g očišćenog spanaća, 100 g sira, suvo belo vino, 2 šargarepe, 2 komorača, kašika senfa, so, biber, ulje, peršun.

Priprema:

Očistite meso od kostiju i kožice i isecite na tanke šnicle. Posolite, pobiberite pa preko svake šnicle stavite po list peršuna, pa sir i listove spanaća. Urolajte i povežite koncem. Zagrejte dve kašike ulja i pržite rolnice dok ne porumene. Poprskajte ih belim vinom i pojačajte temperaturu, da vino ispari. Potom smanjite temperaturu, nalijte malo mlake vode, poklopite i dinstajte sve dok meso ne omekša. Zatim, ostavite da se meso ohladi. Isecite šargarepu na tanke štapice a komorač na tanke listove. Rasporedite na tanjire, pa stavite jednaku količinu rolnica s kojih je prethodno skinut konac. Umutite senf sa pet kašika ulja, posolite pobiberite i prelijte meso.



 

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
Our website is protected by DMC Firewall!