KULINARSTVO

Njujorški hipsteri ludi za prebrancem

Klasično jelo od pasulja, prebranac, najnovija je kulinarska senzacija u Njujorku, ali i u Japanu.

"Prebranac je u trendu", objavio je Njujork post, opisajući ovo jelo kao idealno za hladne zimske dane.

Vlasnik njujorškog restorana "Džimi's", koji svake godine organizuje takmičenje u pripremanju kasulea, francuske varijante prebranca, kaže da ova manifestacija nikada nije privukla toliko ljudi kao sada.

Pre osam godina njegovu klijentelu su uglavnom činili nostalgičari za vremenom u kom su francuski bistroi bili u modi, ali da su danas njegovi gosti uglavnom mladi ljudi.

Francuski prebranac, koji se od srpskog razlikuje pre svega po tome što se sprema sa mnogo manje luka, veoma je popularan i u Japanu gde je nekoliko restorana tražilo ne samo recept, već i uzorke kako bi svojim gostima mogli da pripreme identično jelo.

Podeli vest sa prijateljima:

Dodaj komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Redakcija expres vesti ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije expres vesti.

 

PRATITE NAS

KONTAKT

+ 381 65 43 43 646

info@expres.rs

Marketing

ANKETA

Da li će Nikolić i u drugom mandatu biti predsednik Srbije ?

TRENUTNA TEMPERATURA

 
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd