Sunday, June 17, 2018

Grčki sindikati medicinskog osoblja su danas pozvali Ministarstvo zdravstva da povuče video-poziv davaocima krvi jer su muškarci - spasioci u igranom propagandnom videu okruženi prelepim devojkama koje ih gledaju s obožavanjem, a medicinske sestre, vatrogasci i spasioci predstavljeni kao filmske seks-bombe

Reklama uz parolu na grčkom i engleskom "Sada i ti možeš postati heroj" prikazuje kako lepe medicinske sestre, u cipelama s visokim štiklama, mini suknjama, s dubokim dekolteima, uz lascivno divljenje raskopčavaju lekara koji je upravo spasao život pacijentu.

ideo se završava prizorom u kojem običan čovek koji je iz prikrajka video tu scenu, najednom odlučuje da ipak da krv, i sa očekivanjem gleda medicinsku sestru, očito se nadajući da će se prema njemu odnositi kao prema lekaru. Sindikat bolničkog osoblja je video danas osudio kao "seksistički", a Uruženje medicinskih sestara i tehničara ga je nazvalo "uvredljivim". Vladino telo za rodnu ravnopravnost se oglasilo ocenom da video sprečava napore za izjednačavanje položaja žena i muškaraca.

Odgovorio je i Državni centar za davanje krvi rekavši da je video "satiričan" i da je posebno napravljen za ovogodišnji Svetski dan davalaca krvi, 14. jun.

 EXPRES - ŠOKANTNA REKLAMA: SEKS BOMBE traže: Dajte krv!

065 333 90 29

info@expres.rs

Our website is protected by DMC Firewall!