Sunday, June 17, 2018

Ako Melania Tramp postane američka prva dama, svoj će put do Bele kuće moći zahvaliti jednom slučajnom susretu 1987. u glavnom gradu njene rodne Slovenije.

"Odlazio sam s modne revije u Ljubljani i video je ispred zgrade. Verojatno je čekala prijateljicu", ispričao je Rojtersu slovenački fotograf Stane Jerko.

"Zapazio sam je jer je bila visoka i mršava. Prišao sam joj i predložio probno fotografiranje". Rezultat su bile crno-bele fotografije 17-godišnje Melanije Knavs koje su pokrenule njenu manekensku karijeru koja će je odvesti do Milana i Njujorka, gde će na jednoj zabavi 1998. sresti Donalda Trampa.

{jssocials}

Iako njena priča ipak nije bila doslovno od trnja do zvezda, život koji ima kao supruga američkog multimilijardera daleko je od njenih skromnih korena u Sloveniji. Stanovnici gradića Sevnice u jugoistočnoj Sloveniji, tridesetak kilometara od hrvatske granice, gde je Melanija odrasla, kažu da je njen otac prodavao auto delove, a majka radila kao krojačica u fabrici dečje odeće. Neki mediji navode i da joj je otac bio član komunističke partije, kao i mnogi drugi u socijalističkoj Jugoslaviji, ali potvrde za to nema.

 

Iz Trampove kampanje nude malo drugačiji pogled na Melanijino detinjstvo i tvrde da se počela baviti manekenstvom već u petoj godini, da joj je otac bio menadžer u automobilskoj kompaniji, a majka modni dizajner.

"Otac nikada nije bio komunist", kazala je Rojtersu portparolka Trampove kampanje. Bila je uz supruga kada je prošle godine objavio da će se kandidovati za predsednika, ali od tada Melania se sklonila u drugi plan. Ne dolazi na njegove skupove, na koje Tramp povremeno dovodi decu, ali je zato često spominje.

 EXPRES - Hoće li Slovenka postati američka prva dama?{jssocials}

"Kad sam videla za koga se udala primetila sam sličnost između Trampa i njenog oca", kaže prijateljica iz detinjstva Mirjana Jelančič.

"Ima fizičke sličnosti, a obojica su radoholičari. Mislim da je u njemu našla srodnu dušu, nekoga s kime s oseća sigurno". Melanijini roditelji i dalje žive u porodičnoj kući s malim dvorištem i nekoliko voćki, iako mnogo vremena provode u SAD-u, gde im živi i druga kći Ines.

Jelančič se seća da je Melanija bila uzorna učenica, posebno zainteresovana za umetnost, istoriju i geografiju. "Volela je čitati. Uvek je nosila knjige sa sobom",  "Ali se sećam da je u kući imala sprave za vežbanje i održavala telo u formi". "Volela je i lepu odeću i znala je kako je nositi.

U Ljubljani se počela baviti manekenstvom pošto je osvojila titulu prve pratilje Mis Slovenije 1992.

 EXPRES - Hoće li Slovenka postati američka prva dama?

{jssocials}

"Ispočetka je bila sramežljiva, ali je brzo učila i iskazivala interes za svaku pojedinost fotografisanja", rekao je Jerko.

U Sevnici se ne sećaju da su je tamo videli zadnjih godina. Donirala je, međutim, ambulantno vozilo mesnom domu zdravlja kako bi proslavila rođenje sina Barona 2006., godinu posle udaje za Trampa. Neki nagađaju kako bi druga donacija mogla stići ako Tramp postane predsednik.

Jerko, danas 78-godišnjak, i dalje čuva Melanijine fotografije. "Siguran sam da će biti srećna ako joj suprug postane predsednik. Mislim da je vrlo ponosna na njegov uspeh, a verujem i da sam ja ponešto zaslužan za njen uspeh", rekao je Jerko.

©Hina

 EXPRES - Hoće li Slovenka postati američka prva dama?

065 333 90 29

info@expres.rs

Our website is protected by DMC Firewall!